Кличко з мерами Давоса і Сент-Галена обговорив впровадження smart-технологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко з мерами Давоса і Сент-Галена обговорив впровадження smart-технологій

Казна та Політика
170
Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія) взяв участь у дискусії “Розумне фінансування розумних міст”.
Про це йдеться на веб-сайті мера Києва.
“Новітні технології в управлінні стають все більш важливими і ми повинні співпрацювати, щоб робити наші міста “розумними”. Систему управління smart-city в Києві ми почали втілювати 4 роки тому саме після успішних переговорів в Давосі. Тоді ми тут домовилися з німецькою компанією SAP, яка допомогла втілити в українській столиці перший проект “розумного” міста – відкритий бюджет, – зазначив Кличко. – Сьогодні ми вже маємо чимало технологічних проектів, які успішно працюють у різних сферах життєдіяльності міста. Це і міський дата-центр, і картка киянина, і онлайн-запис до лікаря, електронна черга в дитсадки, система відеоспостереження “Безпечна столиця”, система електронних петицій і багато іншого. Ми продовжуємо робити Київ “розумним” і продовжуємо обмінюватися корисними ідеями з іншими містами”, – зазначив Кличко.
Мер Сент-Галлена Томас Шейтлін представив інновації “Smart-city – зроблено в Швейцарії”, над реалізацією яких сьогодні працюють швейцарці.
Під час дискусії, зокрема, обговорили, як міста можуть співпрацювати, щоб залучати фінансування, інвестиції в реалізацію технологій і інновацій в муніципальному управлінні.
“Розумним” технологіям, диджиталізації різних сфер присвячено чимало заходів та дискусій нинішнього Давосу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас