ЄК оштрафувала MasterCard на 570 млн євро за завищення комісій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК оштрафувала MasterCard на 570 млн євро за завищення комісій

Фондовий ринок
274
Європейська комісія (ЄК) у вівторок оштрафувала компанію MasterCard на 570,6 млн євро за штучне завищення комісій за обробку транскордонних операцій по дебетових і кредитних картках в межах Євросоюзу.
Про це йдеться в повідомленні відомства.
“Європейські споживачі використовують платіжні картки щодня, купуючи продукти харчування чи одяг або здійснюючи покупки в інтернеті. Правила MasterCard перешкоджали пошуку магазинами більш вигідних умов, які пропонують банки в інших державах-членах ЄС, і тим самим штучно завищували вартість карткових платежів, завдаючи шкоди споживачам і ритейлерам ЄС”, – заявила член Єврокомісії з питань конкуренції Маргрете Вестагер.
При цьому в повідомленні ЄК наголошується, що штраф MasterCard був знижений на 10%, оскільки компанія співпрацювала зі слідством.
MasterCard в прес-релізі схвально відгукнулася щодо завершення давнього розслідування, підкресливши, що воно стосувалося “виключно старої практики”, якої вона дотримувалася менше двох років. “Зміна поточної ділової практики MasterCard не потрібна”, – йдеться в документі.
Розслідування Єврокомісії стосовно платіжних систем почалося ще в 2013 році, через два роки відомство направило MasterCard повідомлення про претензії. У документі зазначалося, що правила MasterCard не дають банкам пропонувати ритейлерам, розташованим в іншій державі Європейської економічної зони (ЄЕЗ), нижчі тарифи, ніж ті, які діють в такій державі.
Єврокомісія також стверджувала, що MasterCard порушувала антимонопольне законодавство ЄС, “встановлюючи штучно завищену мінімальну вартість обробки транзакцій з використанням карток MasterCard, випущених в інших регіонах світу”.
У 2017 році MasterCard очікувала, що штраф може скласти до 1 млрд євро, але в грудні 2018 року зарезервувала під нього $650 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас