Експерт розповіла, чи важко знайти роботу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповіла, чи важко знайти роботу в Україні

Особисті фінанси
2354
В Україні не всі ті, хто не має роботи, є офіційно безробітними. Крім того, не всі, хто стоїть на обліку у центрі зайнятості – дійсно безробітні. Сьогодні деякі роботодавці навпаки скаржаться, що не можуть знайти спеціалістів і закрити вакансії.
Про це розповіла експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.
На сайтах пошуку роботи щомісяця з’являється близько 100 тис. нових та оновлених вакансій. Кількість шукачів роботи теж зростає.
“Щоправда, не можна точно порахувати кількість резюме. Адже є ті, хто ще працює і паралельно шукає роботу. Інколи вони не хочуть, щоб хтось дізнався про це. Тому не поспішають залишати резюме, а просто відгукуються на вакансію”, – додає Тетяна Пашкіна.
Буває, що вакансії місяцями залишаються без відгуків. Або навпаки – пошукачів значно більше, ніж вакансій. Наприклад, на місце офісного водія традиційно надходить до 100 відгуків за день.
Найбільше вакансій для спеціалістів у виробничій сфері. У п’ятірку найзатребуваніших увійшли сфера торгівлі, продажів, IT та роботи без досвіду.
“За останній рік розрив між зарплатою у вакансіях і резюме зменшився. У 4 кварталі 2018-го він становив 8%. Це не багато. При виборі роботи українці, крім зарплати, звертають увагу на перспективи, розташування офісу, стосунки з колегами і керівництвом”, – каже Тетяна Пашкіна.
Вона додає, що українці не бояться змінювати роботу кожні 2-3 роки. Звільняються, якщо не влаштовує зарплата. Водночас більшість роботодавців переглядають виплати для ключових фахівців. Не завжди враховують інфляційну складову, зростання цін.
До речі, якщо ви в пошуках роботи і наразі вам необхідно отримати декілька тисяч гривень, то, скориставшись сервісом finance.ua, отримати гроші на картку за 10-20 хвилин реально.

Отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас