Оборот "Укрпошти" з AliExpress і Amazon перевищив 1 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оборот "Укрпошти" з AliExpress і Amazon перевищив 1 млрд гривень

Фондовий ринок
910
Оборот імпорту та експорту “Укрпошти” з торговельними майданчиками AliExpress і Amazon перевищив 1 млрд гривень.
Про це заявив генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський.
Смілянський зазначив, що “Укрпошта” давно співпрацює з AliExpress і Amazon. Також “Укрпошта” бореться за право працювати з приватними поштовими операторами, оскільки, на думку митниці, вона може працювати тільки з призначеним поштовим оператором.
“З поштою Польщі можемо працювати, а з якимось польським експресом – ні. З поштою Китаю можемо, а з AliExpress – не можемо. Тому з AliExpress посилки їдуть через Естонію, Німеччину, Білорусь. І всі наші приватні оператори можуть з ними працювати , а ми – ні”, – підкреслив Смілянський.
Що стосується співпраці з Amazon, то “Укрпошта” успішно працює в експорті з Amazon fulfillment. Зокрема, експорт в США за рік збільшили на 50%.
“Наші хендмейдери, малий і середній бізнес експортують в США і успішно продають свої товари. На Etsy, напевно, другий після Amazon майданчик, де продаються непромислові товари, Україна зайняла дев’ять відсотків ринку – це дуже велика частка”, – підкреслив він.
“У нас оборот імпорту/експорту понад один мільярд гривень. У нас близько 70% частка ринку. Це наш пріоритетний напрямок розвитку”, – додав Смілянський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас