У Новій Зеландії задумалися про «електромобільний острів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новій Зеландії задумалися про «електромобільний острів»

Енергетика
634
Адвокатська група Electric Island Waiheke (EIW) оголосила про план перетворення до 2030 р. острова Уайхеке в Новій Зеландії на територію, вільну від бензинових, дизельних і гібридних автомобілів.
За словами офіційного представника EIW Верна Уайтхеда, в результаті реалізації сміливого експерименту острів отримає величезну користь як в економічному, так і в екологічному плані.
Компанія вважає, що до 2030 р. на острові має бути розгорнуто інфраструктуру генерації дешевої екологічно чистої електроенергії, яка буде використовуватися і для зарядки електромобільних батарей.
Для Уайхеке характерні обмежена дорожня мережа і щоденні автомобільні поїздки на короткі відстані, тому дорога на острові закінчиться раніше, ніж буде вичерпаний запас автономності електромобіля (EV).
Як зазначає В.Уайтхед, зараз електромобілі становлять близько 1% від чисельності місцевого автопарку або, приблизно, 80 EV на 7000 автомобілів, вантажівок і автобусів.
Передбачається, що сім’ї, бюджет яких не дозволяє придбати новий електромобіль, до 2030 р. зможуть купити собі уживаний EV.
«З 635 нових або уживаних електромобілів, вперше зареєстрованих в Новій Зеландії минулого місяця, 450 (або більше 70%) становлять Nissan Leaf з Японії або Великобританії», – сказав представник EIW. Уживані імпортні Nissan Leaf тепер доступні на місцевому вторинному ринку за ціною близько $9000.
Загальновідомі екологічні переваги EV в порівнянні з бензиновими і дизельними автомобілями, проте головне завдання EIW – домогтися для Уайхеке найнижчої вартості перевезень у Новій Зеландії.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас