Китай планує запустити безпілотні високошвидкісні поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай планує запустити безпілотні високошвидкісні поїзди

Світ
286
Безпілотні поїзди планують ввести в експлуатацію у 2022 році на залізничній лінії, що зв’язує Пекін і Чжанцзякоу в провінції Хебей на півночі Китаю. Саме ці міста стануть господарями зимових Олімпійських ігор – 2022.
Про це повідомляє Сіньхуа.
Максимальна проектна швидкість руху поїздів “олімпійським” маршрутом складе 350 кілометрів на годину.
“З наближенням епохи автоматизованих високошвидкісних поїздів Китай став світовим лідером за рівнем розвитку високошвидкісного залізничного сполучення, що володіє ключовими технологіями і продуктами власного виробництва”, – заявив китайській пресі гендиректор Китайської залізничної корпорації Лу Дунфен.
Китайські ЗМІ повідомляють, що на різних маршрутах в 2018 році неодноразово відбувалися випробування розробленої в КНР системи, яка дозволяє поїздам автоматично стартувати, курсувати між станціями, синхронізувати розклад, точно зупинятися на станціях, а також відкривати і закривати двері.
Так, з липня по вересень 2018 року на залізничній магістралі, що сполучає Пекін з містом Шеньян в провінції Ляонін, успішно пройшла тестування автоматизована високошвидкісна система із загальним пробігом понад 186 тис. кілометрів.
Також Китайські залізниці запустили систему автоматичного управління на залізничних лініях Дунгуань-Хуейчжоу і Фошань-Чжаоцин в провінції Гуандун на півдні Китаю, швидкість руху поїздів по яких становить 200 кілометрів на годину.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас