НБУ оштрафував "Сбербанк" на 95 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оштрафував "Сбербанк" на 95 млн грн

Фондовий ринок
1023
Національний банк України в грудні 2018 року запровадив заходи впливу за порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу за результатами відповідних перевірок до п’яти банків.
Як повідомляється на сайті НБУ, зокрема, Нацбанк оштрафував “Сбербанк” на 94,74 мільйона гривень за ведення повторної ризикової діяльності на загальну суму понад 3 мільярди гривень.
“Так, після отримання попереднього акту перевірки НБУ, в якому було зафіксовано здійснення банком ризикової діяльності на загальну суму понад 1 мільярд гривень, які зокрема полягали у видачі з рахунків клієнтів – юридичних осіб готівки, банк не припинив подібну діяльність, змінив схему видачі готівки і в рази збільшив обсяг операцій, що містять ознаки, які можуть бути пов’язані з легалізацією кримінальних доходів, здійсненням фіктивного підприємництва”, – підкреслили в прес-службі НБУ.
Також “Сбербанк” отримав від регулятора письмове попередження за порушення вимог щодо ідентифікації клієнтів – громадських діячів; за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу; недотримання порядку надання інформації спеціально уповноваженому органу; порушення порядку зупинення фінансових операцій.
Крім того, регулятор оштрафував “Райффайзен Банк Аваль” на 450 тисяч гривень за порушення вимог щодо ідентифікації клієнтів – громадських діячів, а також за неналежне виконання вимог щодо забезпечення в своїй діяльності управління ризиками та здійснення переоцінки ризиків клієнтів.
Також за вказаний період Нацбанк виніс письмове попередження “Першому українському міжнародному банку” (ПУМБ) за порушення вимог щодо ідентифікації клієнтів – громадських діячів, а також за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу.
Крім того, НБУ оштрафував банк “Глобус” на 3 мільйони гривень за ризикову діяльність і за порушення банком вимог щодо ідентифікації клієнтів.
Також регулятор дав письмове попередження “Банку Фамільний” за порушення банком вимог щодо ідентифікації клієнтів, а також за неналежне здійснення оцінки та переоцінки ризиків клієнтів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас