Нацбанк і надалі дотримуватиметься режиму плаваючого обмінного курсу - Данилишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк і надалі дотримуватиметься режиму плаваючого обмінного курсу - Данилишин

Казна та Політика
872
Національний банк України продовжить дотримуватися режиму плаваючого обмінного курсу і матиме можливість застосовувати інтервенції для згладжування курсових коливань.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин, коментуючи «Основні принципи грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу» (далі – Основні принципи) схвалені рішенням Ради Національного банку України від 11 вересня 2018 року.
“Як додатковий інструмент Національний банк матиме можливість використовувати інтервенції для згладжування курсових коливань гривні і врівноваження ситуації на валютному ринку. Водночас Національний банк продовжить дотримуватися режиму плаваючого обмінного курсу і не буде протидіяти фундаментальним тенденціям обмінного курсу гривні”, – написав Данилишин.
Він зазначив, що з розвитком валютного ринку Національний банк поступово зменшуватиме свою присутність на ньому, але докладатиме зусиль для запобігання або швидкого реагування на можливу дестабілізацію на валютному ринку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас