Херсон закупить тролейбуси за кредит ЄБРР на 10 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсон закупить тролейбуси за кредит ЄБРР на 10 млн євро

Казна та Політика
1499
Мерія Херсона та ЄБРР підписали у п’ятницю угоду про підготовку кредитного фінансування між Херсонською мерією, міським комунальним підприємством “Херсонелектротранс” та Європейським банком реконструкції та розвитку для купівлі нових тролейбусів.
Про це повідомляє прес-служба Херсонської міської ради.
“27 грудня у Києві відбулася зустріч міського голови Володимира Миколаєнка та першого заступника міського голови Ігоря Козакова із заступником голови в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Маріною Петров та старшим банкіром Денисом Гайовим. Результатом зустрічі стало підписання Угоди про підготовку кредитного фінансування між Херсонською міською радою, КП “Херсонелектротранс” та Європейським банком реконструкції та розвитку”, йдеться у повідомленні.
Метою цієї угоди є “реалізація проекту з інвестування у покращення інфраструктури громадського транспорту Херсона шляхом закупівлі нових тролейбусів і супутнього ремонтного та діагностичного обладнання, ремонту та модернізації депо, тролейбусної контактної мережі”.
Згідно з угодою, передбачена підготовка надання ЄБРР Херсону та МКП “Херсонелектротранс” довгострокового фінансування у сумі до 10 млн євро. Положення та умови фінансування будуть визначені після проведення оцінки.
Як повідомили у мерії, на зустрічі обговорили також ратифікацію даної угоди на сесії Херсонської міської ради та проведення фахівцями ЄБРР конкурсу серед компаній, які безпосередньо готуватимуть проект щодо закупівлі нових тролейбусів. Результати конкурсу планується повідомити у січні 2019 року.
Готуватиметься проект про угоду до кінця квітня 2019 року, після чого його мають затвердити на сесії міськради та на засіданні кредитного комітету ЄБРР. Сама ж угода має пройти погодження у Міністерстві фінансів та Антимонопольному комітеті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас