У Вінниці налагодять випуск тролейбусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінниці налагодять випуск тролейбусів

Технології&Авто
785
У 2019 році “Вінницька транспортна компанія” займеться виробництвом тролейбусів.
Передбачається, що нові тролейбуси будуть краще адаптовані до українських умов.
Перший тролейбус прибув до Вінниці 22 грудня. Фактично це тільки заводський кузов, який обладнають деталями на базі потужностей тролейбусного депо. Всього за рік планують створити 4 примірники нового електротранспорту.
Про це повідомляє ЦТС з посиланням на Vinbazar.com.
Старт пілотного проекту з виготовлення тролейбусів анонсували під час сесії міської ради 21 грудня. Гроші під проект виділили з бюджету Вінниці.
“Це будуть тролейбуси типу “Богдана”. Зараз перед нами поставлено завдання створити тролейбус, адаптований до наших умов, який можна буде легко ремонтувати. Завдяки новим тролейбусам економія електроенергії складе до 40%”, – розповідає генеральний директор “Вінницької транспортної компанії” Михайло Луценко.
За його словами, сьогодні найбільшою проблемою є дефіцит запчастин до тролейбусів “Богдан”. Фахівцям підприємства довелося замінити деталі на доступні аналоги і вдосконалити систему управління.
Нові тролейбуси будуть виробляти на основі корпусів МАЗ, придбаних безпосередньо у виробника. Це будуть тільки кузови, в яких встановлені сидіння і низьковольтна проводка, все інше укомплектують на вінницькому підприємстві за три місяці.
“Ми встановимо на них систему управління, двигун, статичний перетворювач, проводку, інформаційну систему, струмоприймачі. Ми будемо частково використовувати українські запчастини, частково імпортні – в залежності від того, що підлягає адаптації”, – говорить Михайло Луценко.
Завдяки цьому фахівці ВТК зможуть у разі потреби швидко проводити ремонт і самостійно обслуговувати новий транспорт.

Довідка finance.ua:

  • Наразі у Вінниці працює 120 радянських моделей тролейбусів ЗиУ-9 (після капітального ремонту) і 40 одиниць марки “Богдан”.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас