Омелян розповів, хто має усувати дефекти в ремонті доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян розповів, хто має усувати дефекти в ремонті доріг

Казна та Політика
902
В Україні здійснили моніторинг ремонту доріг в 12 областях, всі дефекти мають усунути підрядники, які виконували відповідні роботи.
Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Великий моніторинг доріг було проведено у вересні-листопаді цього року. В рамках проекту (ПР ООН «Моніторинг доброчесності та прозорості організації та виконання ремонтів доріг України») представники громадських організацій проводили обстеження об’єктів капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг державного і місцевого значення під керівництвом професійних інженерів-шляховиків із залученням представників ОДА”, – зазначив Омелян.
Він додав, що в проекті було задіяно 13 громадських організацій, які працювали в 12 областях, а саме – Київській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Тернопільській, Чернігівській, Одеській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській та Миколаївській.
“Досліджено близько 80% ділянок доріг місцевого значення та 30% державного значення, роботи на яких виконувалися в 2016-2018 роках і цього року були передані на баланс областей. Обстежено 400 об’єктів, складено звіти з описом виявлених дефектів. Всі звіти передані в обласні служби автомобільних доріг та відповідні підрозділи ОДА”, – зазначив Омелян.
Він додав, що роботи з будівництва та ремонту доріг виконувалися з гарантією, а отже, всі ці дефекти мають бути усунені за рахунок компаній, які їх будували.
За результатами дослідження, серед основних виявлених недоліків були: колійність (таке пошкодження дорожнього покриття зафіксовано на 50% обстежених об’єктів у Вінницькій та Херсонській областях); вибоїни (зокрема на 21% обстежених об’єктів у Київській області); дефекти узбіччя (зокрема на 70-80% обстежених об’єктів у Черкаській, Чернігівській, Вінницькій областях).
Крім того, дефекти дорожньої розмітки зафіксували на 64% обстежених доріг в Тернопільській і Київській областях. Тріщини дорожнього покриття також часто фіксували, зокрема на 50% обстежених об’єктів у Київській області і понад 30% в Полтавській і Одеській областях
У березні 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки. Загальний обсяг фінансування складе майже 300 млрд грн. Програма визначає відсутність ефективної і незалежної системи контролю якості як одну з основних причин низької якості доріг в Україні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас