Банківська система нарощує роздрібне кредитування - фінансисти (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська система нарощує роздрібне кредитування - фінансисти (відео)

Кредит&Депозит
240
Одним з факторів стабільності на валютному ринку фінансисти називають ефективну роботу банківського сектора в поточному році і позитивні очікування на наступний. Українська банківська система нарощує роздрібне кредитування, так в поточному році обсяги виданих споживчих кредитів населенню додали 40% порівняно з 2017 роком і продовжують зростати.
Про це йшлося в ефірі програми “Фінансовий тиждень”.
“За нашими очікуваннями, тенденція до зростання цього сегменту буде продовжуватися і в наступному році. Враховуючи це ми плануємо в наступному році під час діагностики окрему увагу приділити саме споживчому кредитуванню. Ми будемо діагностувати ці портфелі аби зрозуміти, як в умовах негативних кризових явищ цей портфель може витримувати навантаження” – пояснює перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Натомість обсяги кредитування малого та середнього бізнесу практично не змінились. Саме його банкіри називають найбільш важливим для розвитку країни. Проте суттєвого збільшення в наступному році не очікують. Перешкодою цьому називають високу вартість коштів, повільні темпи реформ та недостатня кількість сумлінних позичальників.
“Малий і середній бізнес не тільки запорука економічного зростання економіки будь-якої країни, а це ще стабільність банківської системи, тому що МСБ – це диверсифікований портфель. Це компанії, які проводять обороти, тримають свої ресурси в банках. Це стабільна ресурсна база, яку потрібно розвивати” – додає голова правління Піреус банку Сергій Наумов.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас