В НБУ пояснили, коли можна остаточно перейти до вільного руху капіталу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ пояснили, коли можна остаточно перейти до вільного руху капіталу в Україні

Казна та Політика
941
Реалізація Плану дій BEPS підвищить прозорість операцій через низькоподаткові юрисдикції, забезпечить стабільність податкових надходжень у бюджет та створить умови для валютної лібералізації.
Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.
«Остаточний перехід до режиму вільного руху капіталу в Україні, як в Європі, можливий лише за умови якісного податкового контролю, запорукою якого є імплементація Плану дій BEPS. Реалізація Плану підвищить прозорість операцій через низькоподаткові юрисдикції, забезпечить стабільність податкових надходжень у бюджет та створить умови для валютної лібералізації», – зазначив директор департаменту фінансового контролінгу Національного банку Олег Стринжа.
Він також повідомив про кроки Нацбанку з поступової лібералізації валютного регулювання, які вже отримали схвалення бізнесу та громадян. Це, зокрема, лібералізація сплати дивідендів за кордон і спрощення інвестування за кордон фізичними особами.
Директор департаменту також нагадав, що з лютого 2019 року відбудеться черговий етап валютних пом’якшень разом із введенням в дію закону про валюту і валютні операції.
«Всі ці кроки дають «зелене світло» для відпливу капіталу за кордон. Тому для переходу в режим повної свободи валютних операцій нам необхідно мати компенсатор у вигляді ефективного податкового контролю, який закриє можливості виводити прибутки, сформовані в Україні, в низькоподаткові юрисдикції», – сказав Стринжа.
За його словами, більше 100 країн доєдналися вже до Плану дій BEPS і автоматичного обміну податковою інформацією, тож зволікання з реалізацією цього Плану в Україні шкодить лише нашій державі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас