Данилишин висловився стосовно впливу воєнного стану на економіку України та курс гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин висловився стосовно впливу воєнного стану на економіку України та курс гривні

Валюта
1495
Запровадження воєнного стану на термін 30 днів не несе безпосередніх негативних наслідків для економіки України. В даний час немає фундаментальних причин для зниження темпів економічного зростання.
Про це написав у своїй сторінці на facebook голова ради НБУ Богдан Данилишин.
Однак, в разі наявності відповідних зовнішньополітичних факторів, можливого продовження дії воєнного стану можуть з’явитися передумови для зниження темпів економічного зростання у наступному році.
“Банківська система забезпечує повнофункціональний та безперебійний режим роботи. Ліквідність банківського сектору знаходиться на рівні, що здатний повністю забезпечити своєчасне виконання зобов’язань перед клієнтами та вкладниками банківських установ. Прибуток банків за 10 місяців 2018 року зріс до 15,0 млрд грн. За жовтень прибуток становить майже 4 млрд грн.”- повідомляє голова ради НБУ.
Як зазначив Богдан Данилишин, зростання курсів іноземних валют до гривні відбувається переважно внаслідок впливу ситуативних та психологічних факторів і це все носить тимчасовий характер.
НБУ прослідковує стан та тенденції валютного ринку й готовий, у разі необхідності, до проведення валютних інтервенцій з метою недопущення різких чи надмірних коливань курсу гривні. Наразі обсяг міжнародних резервів НБУ сягає 17,8 млрд дол. США. Інфляційні ризики знаходяться в прямій залежності від ситуації на валютному ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас