Нафтогаз оприлюднив рішення Стокгольмського арбітражу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз оприлюднив рішення Стокгольмського арбітражу

Фондовий ринок
1101
НАК «Нафтогаз України» оприлюднив оригінали остаточних рішень Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма щодо контрактів на поставку і транзит газу з РФ.
Про це повідомляє прес-служба НАК.
“З огляду на значний суспільний інтерес і численні запити на розкриття деталей процесу в Стокгольмі, НАК «Нафтогаз України» вперше публікує оригінали остаточних рішень міжнародного арбітражу щодо контрактів на поставку і транзит газу”, – йдеться в повідомленні.
Деякі частини рішень Стокгольмського арбітражу залишаються закритими через вимоги конфіденційності контрактів між Нафтогазом і Газпромом від 2009 року.
Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж виніс рішення за позовом “Нафтогазу” проти “Газпрому”, згідно з яким російський газовий монополіст повинен виплатити українській стороні 2,6 млрд доларів компенсації за недопоставлений обсяг транзитного газу. НАК повідомляв, що за кожен день несплати боргу нараховується пеня в розмірі понад 0,5 млн доларів. Зокрема, “Нафтогаз” в кінці листопада зарахував в погашення боргів “Газпрому” 3,8 млн доларів переплати за транзит.
У листопаді стало відомо, що Стокгольмський арбітраж об’єднав позови “Нафтогазу” і “Газпрому” в рамках нового арбітражного процесу. Зокрема, “Нафтогаз” вимагає переглянути транзитний тариф на 2018 і 2019 роки. Загальна сума вимог “Нафтогазу” становить 12 млрд доларів (включаючи відсотки).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас