В "Нафтогазі" прокоментували названі урядом терміни відмови України від імпортного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Нафтогазі" прокоментували названі урядом терміни відмови України від імпортного газу

Енергетика
1154
Україна має тенденції до 2025 року перейти на власний газ, втім, поки на шляху до цього існує чимало проблем.
Таку думку висловив глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
Коментуючи, наскільки активно Україна пускає на свою територію компанії, які готові добувати газ, Коболєв згадав, що, принаймні, Полтавська область робить це недостатньо активно.
“Полтавська область – не дуже активно пускає. Головна область, яка зараз перебуває під питанням у всіх”, – сказав Коболєв.
За його словами, вона поки пустила лише кілька компаній, які нічого ніде не видобувають.
“А таким компаніям, як “Укргазвидобування” та іншим великим компаніям вони відмовляють. Тому складно оцінювати реалістичність цієї цифри, не розуміючи, як буде побудований новий процес надання дозволів на видобуток нафти і газу”, – заявив глава “Нафтогазу”.
За його словами, певну надію дає те, що в жовтні відбулися перші аукціони на придбання права розробки одного з родовищ, а зараз планується робити цих аукціонів набагато більше.
На питання про те, чи існують тенденції до того, що Україна до 2025 року Україна зможе перейти на власний газ, Коболєв відповів ствердно.
“Я ці тенденції бачу, і тут є два моменти – це збільшення видобутку, яке залежатиме в першу чергу від здатності прозоро, ефективно і швидко видавати дозволи на нові родовища. Другий – це скорочення споживання газу. Тут ключовим моментом є монетизація субсидій”, – сказав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас