Porsche має намір домогтися підвищення річного прибутку на 6 млрд євро за 8 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche має намір домогтися підвищення річного прибутку на 6 млрд євро за 8 років

Фондовий ринок
110
Німецький виробник преміальних автомобілів Porsche AG має намір домогтися збільшення річного операційного прибутку на 6 млрд євро протягом восьми років за рахунок оптимізації структури операцій.
Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
За їхніми даними, Porsche, що входить до концерну Volkswagen, планує збільшувати EBIT приблизно на 750 млн євро щорічно з поточного року до 2025 року включно, нарощуючи ефективність операцій, скорочуючи витрати і підвищуючи доходи від нових напрямків бізнесу, включаючи цифрові операції.
Нарощування прибутку необхідно, щоб домогтися виконання цільового показника рентабельності продажів на рівні 15%, відзначають джерела.
Висока рентабельність Porsche дуже важлива для планів Volkswagen, який прагне підвищити маневреність операцій в умовах швидкого розвитку ринку електромобілів і сектору самокерованих машин.
Автовиробники, що запускають лінійки електромобілів, змушені скорочувати витрати, щоб зберегти колишні рівні рентабельності, оскільки витрати на виробництво електромобілів істотно вищі в порівнянні з традиційними машинами.
Наприклад, витрати на виробництво першого електромобіля Porshe – чотиридверного Taycan – будуть на 6-10 тис. євро вищими від витрат на випуск аналогічної моделі з традиційним двигуном, зазначають джерела.
Зростання виробничих витрат не буде перекладатися на споживачів, і Porshe доведеться скоротити інші можливі витрати, щоб утримати високу рентабельність.
Раніше автовиробник оголосив, що вкладе понад 6 млрд євро в період до 2022 року в електричну мобільність.
У Porsche очікують, що оптимізація структури операцій дозволить вже після 2025 року збільшувати прибуток приблизно на 2 млрд євро на рік. У 2017 році операційний прибуток компанії склав 4,1 млрд євро, виручка – 23,5 млрд євро.
Porsche розробляє платформу для електромобілів спільно з іншим брендом групи Volkswagen – Audi, і розраховує почати випуск машин на цій платформі в кінці 2021 року.
У компанії розраховують, що до 2025 року половина випущених нею автомобілів буде або повністю електричними, або гібридними. Розробка автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння перестане бути виправданою з економічної точки зору після 2030 року з урахуванням паризьких угод щодо клімату, зазначають в компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас