ЄС посилює правоохоронний контроль над банківськими рахунками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС посилює правоохоронний контроль над банківськими рахунками

Світ
708
Рада ЄС оголосила, що постпреди країн Євросоюзу узгодили позицію на переговорах з Європарламентом про доступ правоохоронних органів до фінансової інформації.
“Злочинці, які мають банківські рахунки в одній або кількох країнах, можуть переказувати кошти протягом кількох годин. Правоохоронним органам необхідний прямий і швидкий доступ до фінансової інформації, щоб мати можливість здійснювати розслідування щодо таких коштів і заморожувати їх до переказу”, – наводяться в комюніке слова міністра внутрішніх справ головуючої в Раді ЄС Австрії Герберта Кікла.
Він вважає, що пропоновані нові правила встановлять ясний юридичний порядок, що дозволяє доступ до такої інформації і обмін нею.
Ці заходи, пояснюють у Брюсселі, необхідні для посилення боротьби проти тероризму і великої злочинності.
Нині чинна директива ЄС щодо недопущення відмивання грошей вже вимагає від держав-членів низки заходів, “які б дозволяли у прийнятний час ідентифікувати осіб, які мають банківські рахунки і комірки”, а також забезпечують певний доступ до банківської інформації підрозділам фінансової розвідки.
Мета нової директиви в тому, щоб компетентні правоохоронні органи могли отримувати прямий і негайний доступ до інформації, що стосується банківських рахунків, і вивчати її з метою попередження або виявлення порушень кримінального характеру, а також проведення відповідних розслідувань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас