Sony буде використовувати блокчейн для захисту цифрових авторських прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony буде використовувати блокчейн для захисту цифрових авторських прав

Технології&Авто
142
Компанія Sony оголосила, що вона буде використовувати технологію блокчейн для захисту цифрових авторських прав. Проект розпочнеться з освітніх матеріалів під керуванням Sony Global Education, які призначені для бізнесу.
У Sony також розповіли, що рішення експериментувати з новою технологією прийшло до них після схожих дій з боку інших компаній – наприклад, Kodak, яка запускає власну криптовалюту. У прес-релізі йдеться, що блокчейн ідеально підходить для захисту прав в інтернеті, бо Sony в основному працює з цифровими активами.
Передусім Sony буде відстежувати цифрові транзакції в записах, які особливо складно підробити – в цьому випадку блокчейн використовуватимуть самі автори контенту. Зараз же вони при бажанні можуть займатися цим вручну, що забирає багато часу і зусиль.
В майбутньому блокчейн дозволить Sony відстежувати свій контент від процесу створення. Це означає, що користувачі зможуть побачити і перевірити, хто створив контент, хто володіє на нього правами і коли він був створений. Наразі Sony Global Education буде єдиною платформою для експериментів, але компанія планує, що й інший контент, наприклад, музика і фільми, пізніше буде захищений таким же чином.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас