В Україні пропонують запровадити обов'язкове медстрахування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують запровадити обов'язкове медстрахування

Казна та Політика
2957
Всіх українців хочуть застрахувати – забезпечити медичними полісами. Платити за них пропонують із щомісячних відрахувань із зарплат людей.
Згідно з зареєстрованим у Верховній Раді проектом закону № 9163 “Про фінансування охорони здоров’я та загальнообов’язкове медичне страхування в Україні”, роботодавець або самозайнята особа повинні будуть щомісяця платити з кожного співробітника до 400 грн (4 800 грн на рік) до страхового фонду загальнообов’язкового медичного страхування, з якого і будуть оплачуватися медичні послуги.
За несвоєчасну сплату внесків, нецільове використання страхових коштів, непідписання страхового договору хочуть накладати штраф від 370 грн до 2550 грн.
“Введення обов’язкового медичного страхування, як другого потужного джерела фінансування охорони здоров’я, дозволить акумулювати кошти зібраних за рахунок страхових платежів на спеціальних рахунках в банках, уповноважених державою, під контролем уповноваженого органу та Національного банку. Ці кошти будуть спрямовані виключно на оплату безкоштовної медичної допомоги (медичних послуг), що надаються громадянам”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.
Застрахованими, згідно із законопроектом, повинні бути всі громадяни України. Також документом передбачено вимоги до акредитованих страховиків, які працюють у системі загальнообов’язкового медичного страхування, в тому числі до їх фінансового стану, можливості забезпечити організацію та фінансування медичної допомоги (медичних послуг) на всій території України, і підключеним до інформаційної системи обов’язкового страхування. Втім, страховики та лікарі скептично ставляться до ініціативи депутатів.
За їхніми словами, додаткове податкове навантаження (на роботодавця і працівника) має бути як мінімум меншим від заявленого ​​в супровідній записці. Не кажучи вже про те, що прийняття документа фактично перекидає утримання системи охорони здоров’я на громадян.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас