Раді пропонують спростити реєстрацію місця проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують спростити реєстрацію місця проживання

Казна та Політика
2600
У Верховній Раді відбулася презентація та реєстрація проекту закону, який передбачає спрощення процедури реєстрації місця проживання в Україні.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
У презентації відповідного законопроекту “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” взяв участь перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
“Підхід до реєстрації місця проживання в Україні не змінювався ще з радянських часів. Сьогодні процедура змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання в житлі і збирати ряд довідок і підтверджень. Реформа передбачає введення принципу, за яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви. Нова система базується на повній довірі до громадян з боку держави”, – пояснив Нефьодов важливість вдосконалення законодавства в сфері реєстрації місця проживання в Україні.
Відповідно до положень законопроекту, заяву на реєстрацію місця проживання можна буде подати звичайним способом в органі реєстрації або ЦНАП, але тепер ця послуга стане доступною і через Інтернет.
Згідно з проектом закону, для реєстрації чи зняття з реєстрації буде подаватися тільки одна заява; не потрібні жодні документи і узгодження; внесення відміток в паспорти про місце проживання буде необов’язковим і здійснюватиметься тільки за бажанням особи.
Проектом закону скасовується паперовий документообіг; усувається необхідність подавати громадянам довідки про місце проживання або склад сім’ї; виключається можливість дублювання реєстрації в різних реєстрах територіальних громад; органи будуть обмінюватися інформацією про місце проживання без залучення особи; інформація про місце проживання буде відповідати дійсності на момент її запиту.
В автоматичному режимі реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання буде здійснюватися на підставі відомостей з державного реєстру актів цивільних станів (ДРАЦС): реєстрація місця проживання новонародженої дитини, зняття з реєстрації місця проживання померлої особи / особи, яка була оголошена померлою, повідомлення про реєстрацію місця проживання дитини у віці до 14 років в орган реєстрації за попереднім місцем проживання дитини.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас