День фінансів, 17 жовтня: плани PayPal і Starbucks на Україну, рейтинг конкурентоспроможності, прогноз щодо інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 жовтня: плани PayPal і Starbucks на Україну, рейтинг конкурентоспроможності, прогноз щодо інфляції

678
У середу, 17 жовтня: йшлося про плани, рейтинги та прогнози.
PayPal і Starbucks розповіли про свої плани щодо України. Starbucks розвивають свій бізнес у регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка), а відкривати торгові точки в Україні не входить в їхні плани. Система PayPal теж не планує заходити на український ринок. У компанії говорять, що наразі Україна не є для них пріоритетною.
Підприємці прогнозують уповільнення інфляції. За підсумками опитування зростання споживчих цін очікується на рівні 8,9%. На думку опитаних представників підприємств, у наступні 12 місяців на динаміку цін впливатимуть доходи населення і ціни на світових ринках.
Україна посіла 83 місце в глобальному рейтингу конкурентоспроможності. Всього в рейтинг увійшли 140 країн. Україна посіла 83 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки, піднявшись на шість пунктів порівняно з 2017 роком. Як говориться в дослідженні, в Україні слабо розвинені інститути, вкрай нестійкі фінансова система і макроекономічні показники.
Опалювальний сезон-2018: у “Нафтогазі” назвали проблемні ТЕЦ. В Україні зараз багато “проблемних” ТЕЦ, які мають заборгованість за поставлений газ і не можуть її сплатити. На думку першого заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергія Переломи, залучення місцевих органів влади до забезпечення роботи ТЕЦ дозволить забезпечити стабільне проходження опалювального сезону в проблемних регіонах.
У НБУ назвали фактори, які уповільнюють розвиток підприємств в Україні. Опитування керівників підприємств, проведене НБУ в третьому кварталі 2018 року, визначило, що найважливішими факторами, що обмежують спроможність підприємств збільшувати виробництво, респонденти назвали занадто високі ціни на енергоносії, а також сировину і матеріали.
ТОП-30 найбільших роботодавців України. Журнал “Рейтинг” склав перелік найбільших роботодавців України станом на II квартал 2018 року. Найбільшою компанією за кількістю працівників в Україні стала компанія “Укрзалізниця”. Топ-роботодавців тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас