Річна інфляція в США у вересні сповільнилася до мінімуму за 7 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція в США у вересні сповільнилася до мінімуму за 7 місяців

Світ
425
Споживчі ціни (індекс CPI) в США у вересні 2018 року підвищилися на 0,1% в порівнянні з серпнем, найслабшими темпами з червня.
Про це свідчать дані міністерства праці країни.
Темпи зростання сповільнилися в порівнянні з серпневими 0,2%.
Підвищення цін відносно вересня минулого року склало 2,3% – це найслабші темпи інфляції в лютому поточного року – в порівнянні з 2,4% місяцем раніше.
Експерти в середньому прогнозували збільшення споживчих цін в США на 0,2% в щомісячному і на 2,4% в річному вираженні, свідчать дані Trading Economics.
Ціни без урахування вартості енергоносіїв і продуктів харчування (індекс Core CPI) у вересні зросли на 0,1% відносно серпня і на 2,2% в порівнянні з тим же місяцем минулого року. Середній прогноз для першого показника становив 0,2%, для другого – 2,3%.
У серпні динаміка індексу Core CPI була аналогічною як в помісячному, так і в річному вираженні.
Слабкість базової інфляції у вересні відображає, зокрема, 3%-ве падіння цін на старі автомобілі (включаючи вантажні) в порівнянні з попереднім місяцем, що стало максимальним за 15 років. Нові автомобілі (включаючи вантажні) минулого місяця подешевшали на 0,1%, зниження цін стало першим з квітня.
Ціни на енергоносії у вересні опустилися на 0,5% в порівнянні з попереднім місяцем і зросли на 4,8% в річному вираженні. Вартість продуктів харчування не змінилася в порівнянні з серпнем і збільшилася на 1,4% в порівнянні з вереснем минулого року.
Одяг подорожчав на 0,9% в помісячному вираженні і подешевшав на 0,6% в річному.
Ціни на послуги у вересні зросли на 0,2% відносно серпня і на 2,7% в порівнянні з тим же місяцем минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас