Блокчейн допоможе Walmart швидко вилучати заражені продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн допоможе Walmart швидко вилучати заражені продукти

Технології&Авто
293
Завдяки фіксації кожного етапу на шляху від виробника до покупця в розподіленому реєстрі можна оперативно вилучити неякісну партію і відразу знайти джерело проблеми. Нова технологія збереже репутацію на тлі зростання кількості скандалів через поставки поганого м’яса або заражених сальмонельозом яєць.
У 2018 році в США частіше, ніж зазвичай, відбувалися харчові скандали, наслідком яких були відкликання продукції. Минулого місяця довелося знищити 11 тонн яловичини через спалах кишкової палички, цього місяця – вже 58 тонн. Через сальмонельоз знищували м’ясо індички, 20 млн яєць і великі партії сухих сніданків.
У Walmart розповідають, що зараз кожен випадок виявлення, наприклад, кишкової палички супроводжується панікою і тривалим процесом пошуку слідів партії. Постачальникам, посередникам і супермаркетам доводиться піднімати гору документів, щоб простежити, звідки прийшла продукція. Це процес тривалий, неефективний і дуже нервовий, пише Fortune.
Експерти компанії вважають, що це якраз той випадок, коли блокчейн можна застосувати не просто заради хайпу, а для вирішення нагальної проблеми. До створення саме таких додатків закликав Віталік Бутерін.
Розподілений реєстр дозволить відстежувати будь-яку партію продуктів з моменту виробництва до прилавка або вітрини. Навіть якщо на якомусь етапі велика поставка дробиться на кілька дрібних і роз’їжджається по різних магазинах, блокчейн збереже маршрут кожної упаковки.
Таким чином, поширення зараженої продукції або такої, що не відповідає нормам, можна буде моментально зупинити – буквально одним натисканням кнопки, без пошуку накладних і обдзвону складів. Всі учасники ланцюжка поставок будуть повідомлені, а одержувачі небезпечного товару дізнаються про це.
Реалізововувати проект торговельна мережа буде спільно з IBM – одним з головних апологетів застосування блокчейну для бізнесу. Компанія вже має пропозиції для банків, закладів охорони здоров’я, сфери морських вантажоперевезень, держуправління і автомобільної промисловості.
Експерти ВЕФ вважають, що блокчейн скорочує витрати і підвищує довіру між постачальників і покупців. За їхніми прогнозами, технологія принесе світовій економіці понад трильйон доларів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас