Рахункова палата повідомила, на скільки виконали програму з забезпечення молоді житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата повідомила, на скільки виконали програму з забезпечення молоді житлом

Нерухомість
522
Заступник директора департаменту з питань соціальної політики Рахункової палати Дмитро Олійник заявив, що держпрограму забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки виконано на 10,6%.
Про це повідомляє інформаційне управління Верховної Ради.
Так, заступник директора поінформував членів комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму про результати аналізу ефективності реалізації даної програми, проведеного Рахунковою палатою.
“Рахункова палата дійшла висновку, що реалізація Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки відбувалася в умовах постійного недофінансування. Державна програма за рахунок усіх джерел її наповнення виконана лише на 10,6%. За кошти державному бюджету, які визначені основним джерелом фінансування програми, вона була виконана лише на 3,2%”, – зазначив Олійник.
Він підкреслив, що житлом замість передбачених 16755 молодих сімей забезпечена лише 1271 сім’я (7,6%).
У повідомленні також зазначено, що з 2015 року взагалі було припинено виділення з держбюджету пільгових державних кредитів за бюджетною програмою “Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла”.
Таким чином, тільки фінансування місцевими органами влади цієї програми сприяло будівництву житла для молодих сімей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас