Втрати окремих водоканалів через зношеність мереж досягають 45% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати окремих водоканалів через зношеність мереж досягають 45%

Казна та Політика
233
У зв’язку зі зношеністю мереж водопостачання втрати окремих водоканалів досягають 45%.
Про це під час прес-конференції повідомив член НКРЕКП Євген Магльований.
За його словами, зношеність мереж і обладнання підприємств водопровідного і каналізаційного господарства досить значна. Багато мереж вже відпрацювали не один нормативний термін.
“Коштів, які підприємства виділяють на відновлення бази, не вистачає навіть на те, щоб покрити фізичну зношеність цих мереж… Через це втрати води у нас досягають до 40-45% в мережах окремих підприємств”, – повідомив він.
При цьому, як зазначив Магльований, норматив таких втрат становить 30%, що теж, за його словами, є завищеним показником. Він додав, що одним із шляхів для вирішення проблеми втрат води в мережах може стати застосування стимулюючого тарифоутворення на водопостачання та водовідведення.
“І, на наш погляд, потрібно міняти саме економічний підхід і економічну парадигму і, мабуть, найбільш оптимальним буде застосування стимулюючого тарифоутворення у водопостачанні. Цей метод був застосований за кордоном і мав хороші наслідки з точки зору оновлення основних фондів і з точки зору перспективи здешевлення тарифів”, – додав член Нацкомісії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас