НБУ розповів, як просувається продаж "дочки" одного з російських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розповів, як просувається продаж "дочки" одного з російських банків

Фондовий ринок
722
В кінці липня НБУ відмовив у придбанні істотної участі Максиму Микитасю і Павлу Фуксу в ПАТ “Промінвестбанк” (“дочка” російського “Внєшекономбанку”). Зараз більше ніхто не подавав документів на узгодження придбання істотної участі в “Промінвестбанку”.
Про це повідомили в Нацбанку.
“28 липня 2017 року Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ прийняв рішення відмовити в узгодженні придбання істотної участі Максиму Микитасю (нардепу, – ред.) і Павлу Фуксу (бізнесмену, – ред.) в ПАТ “Промінвестбанк”. Підстава для прийняття таких рішень: неподання необхідних і достатніх документів для здійснення перевірки інвесторів на предмет відповідності вимогам законодавства України”, – повідомили в НБУ.
При цьому регулятор зазначив, що поки не отримував пакети документів на узгодження придбання істотної участі в “Промінвестбанку”.
“Національний банк відкритий для діалогу з потенційними інвесторами банків з російським капіталом”, – зазначили в НБУ.
Крім того, НБУ стверджує, що українська банківська система не зазнає ніяких збитків від закриття “Промінвестбанку”.
“Національний банк дає згоду на добровільне припинення банківської діяльності банку за умови задоволення вимог усіх вкладників та інших кредиторів банку. Тому в разі ухвалення акціонерами банку такого рішення і подальшого виконання всіх умов вихід банку з ринку жодним чином не позначається на стабільності банківської системи”, – зазначили в НБУ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас