ЄС планує запустити програму управління держфінансами України на 55 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС планує запустити програму управління держфінансами України на 55 мільйонів євро

Казна та Політика
191
Найближчим часом Європейський Союз планує розпочати реалізацію Програми підтримки управління державними фінансами в Україні з бюджетом 55 млн євро.
Про це повідомив в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов на своїй сторінці у Facebook.
“Приймали в ДФС делегацію від Представництва ЄС в Україні на чолі з керівником відділу Представництва з економічної співпраці, соціального та регіонального розвитку Мартіном Клауке. Зустріч невипадкова: найближчим часом ЄС планує розпочати реалізацію Програми підтримки управління державними фінансами в Україні з бюджетом у розмірі 55 млн євро. Програма передусім спрямована на ДФС, оскільки її ключова мета – допомогти фіскальним органам України в управлінні державними фінансами”, – зазначив Бамбізов.
Зокрема, програма передбачає вивчення міжнародної практики, методології та інструментів для аудиту електронних даних. Е-аудит – одне з важливих нововведень, яке покликане зменшити навантаження на платників податків під час здійснення перевірок, з одного боку, та підвищити якість та ефективність податкового контролю з іншого. Ініціатива впровадити такий аудит входить до Стратегії розвитку ДФС.
За програмою, ДФС отримає підтримку у розробці відповідної методології е-аудиту, а також у розробці стандартизованих електронних аудиторських запитань, тестів та процедур.
Ще одне принципово важливе питання – оцінка ризиків та робота щодо їх поступового зменшення. У планах – надання українським фіскалам підтримки у розробці та оновленні критеріїв оцінки ризиків.
Очікується також внесок європейців в інші відповідні стратегічні ініціативи ДФС. Це й розробка системи контролю за обігом підакцизних товарів, й вдосконалення механізмів та методів податкового контролю з метою зменшення кількості перевірок суб’єктів господарювання та водночас – підвищення їх якості.
Важливим також є переймання європейського досвіду у боротьбі з ухиленням від сплати податків (у тому числі – непрямі методи контролю доходів громадян, доступ до банківської таємниці тощо). Зокрема – врегулювання питання контролю та оподаткування електронної комерції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас