Українські регіони залучатимуть фінансування з Євросоюзу - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські регіони залучатимуть фінансування з Євросоюзу - МЕРТ

Казна та Політика
195
Українські регіони визначать свої конкурентні переваги та зможуть отримати доступ до додаткового фінансування ЄС.
Про це повідомляє Мінекономрозвитку на своїй сторінці у Facebook.
“Україна уже рік активно працює над імплементацією підходу смарт-спеціалізацій. “Смарт-спеціалізація” дає можливість об’єктивно визначати та розвивати пріоритети промислового й інноваційного розвитку регіонів. Вона враховує унікальні можливості для розвитку та зростання конкретного регіону, його конкурентні переваги, його пріоритетні сфери для розвитку й інвестицій”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що в рамках співпраці національної команди на чолі з МЕРТ із Європейською комісією за підтримки Офісу реформ Кабміну було обрано 3 пілотні регіони, в яких буде визначено смарт-спеціалізацію: Харківська, Одеська та Запорізька області. В другій черзі проекту візьмуть участь Черкаська та Закарпатська області.
До кінця 2019 року має завершитися аналіз даних згідно з підходом смарт-спеціалізацій в усіх регіонах України. Тим регіонам, які визначать свою смарт-спеціалізацію та отримають підтвердження від Європейської комісії, буде відкрито доступ до фінансової та технічної підтримки ЄС, зокрема в рамках програм Horizon 2020 та СOSME.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас