МЕРТ запропонував спростити закупівлю військової продукції за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ запропонував спростити закупівлю військової продукції за кордоном

Казна та Політика
92
Мінекономрозвитку запропонувало лібералізувати закупівлі продукції оборонного призначення за кордоном, передає УНН з посиланням на МЕРТ.
“5 вересня уряд підтримав розроблений Мінекономрозвитку законопроект, який змінить процедуру закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за кордоном (за імпортом). Законопроект є одним з кроків лібералізації торгівлі в оборонній сфері”, — повідомили в МЕРТ.
Документ істотно розширює можливості державного замовника, адже передбачає три різні моделі його поведінки при імпорті військової продукції, виходячи із специфіки регіону і в залежності від імпортованого виду продукції, замість однієї моделі, за якою здійснюються оборонні закупівлі сьогодні.
Зокрема, МЕРТ пропонує внести зміни до Господарського кодексу та закону “Про зовнішньоекономічну діяльність” в частині визначення державних замовників суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, що дає їм право самостійно, без участі посередників, закуповувати продукцію оборонного призначення іноземних виробників.
Також законопроектом пропонуються зміни до законодавства з питань державного оборонного замовлення, якими передбачено надання права державному замовнику уповноважувати суб’єкта господарювання, який належить до сфери його управління (наприклад військову частину), укладати договори на закупівлю за кордоном і надавати такому суб’єкту відповідні довіреності в установленому законодавством порядку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас