Суд заарештував акції «дочок» російських банків в Україні: експерт пояснив, що з ними буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував акції «дочок» російських банків в Україні: експерт пояснив, що з ними буде

Фондовий ринок
1643
Апеляційний суд Києва задовольнив заяву кількох компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським і його партнерами, і наклав арешт на акції «Промінвестбанку» (що належать російській держкорпорації «Внешекономбанк»), «Сбербанку» (що належать російському «Сбербанку») і «ВТБ Банку» (що належать російському держбанку ВТБ).
Суд заборонив «Промінвестбанку», «Сбербанку» і «ВТБ Банку» здійснювати ліквідацію або реорганізацію юрособи, а також здійснювати будь-які дії, спрямовані на відчуження належного цим банкам на праві власності рухомого і нерухомого майна та відчужувати його будь-яким способом, в т.ч., але не виключно, за договорами купівлі-продажу, міни, дарування тощо.
Водночас фінансисти запевняють, що даний арешт може створити проблеми для банків тільки в разі їх продажу новим акціонерам.
«На поточній діяльності фінансових структур арешт акцій точно ніяк не позначиться. Стосовно банків введено санкції, вони продовжать і далі діяти. Нічого нового не з’явиться. У тому числі і з боку Національного банку, для якого дане судове рішення не є підставою для припинення або відкликання ліцензії банку», – прокоментував ситуацію голова правління RwS bank Владислав Кравець.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас