В Україні через ProZorro уклали ЕСКО-контрактів на 180 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні через ProZorro уклали ЕСКО-контрактів на 180 мільйонів

Фондовий ринок
399
В Україні з кінця 2017 року укладено 177 ЕСКО-контрактів на загальну суму близько 180 млн гривень через систему ProZorro.
Про це інформує прес-служба Держенергоефективності.
“Із кінця 2017 року і по сьогодні, фактично за 10 місяців, у системі ProZorro оголошено вже 515 ЕСКО-тендерів у 35 містах України. За результатами проведених закупівель успішно укладено 177 ЕСКО-контрактів на загальну суму близько 180 млн гривень”, – йдеться у повідомленні.
У Держенергоефективності наголошують, що зазначені дані свідчать про те, що потреба у послугах ЕСКО-компаній для утеплення бюджетних установ швидко зростає і ринок розвивається.
“Фундаментом для роботи цього ринку стала ефективна законодавча база, розроблена за безпосередньою участю Держенергоефективності», – прокоментував голова агентства Сергій Савчук.
ЕСКО-контракт передбачає, що інвестор реалізує заходи з енергозбереження в багатоквартирному будинку за власні кошти, які повертає з отриманої економії витрат на оплату спожитих ресурсів, а потім за рахунок цієї ж економії отримує прибуток протягом обумовленого в договорі періоду часу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас