В Україні хочуть повернути екологічні перевірки підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть повернути екологічні перевірки підприємств

Казна та Політика
844
Міністерство екології та природних ресурсів виступає за перегляд мораторію, який забороняє проводити перевірки бізнесу в частині дотримання природоохоронного законодавства.
Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомили в прес-службі уряду.
Протягом кількох останніх років в Україні діє мораторій на перевірки бізнесу, покликаний знизити адміністративний тиск на підприємців.
“Я виступаю за те, щоб відновити право здійснювати перевірки, які стосуються навколишнього середовища. Зараз ми не маємо можливості їх здійснювати належним чином”, – зазначив міністр.
На сьогоднішній день для того, щоб Державна екологічна інспекція перевірила будь-яке підприємство, потрібно отримати звернення від громадян, звернутися в Державну регуляторну службу. У свою чергу ДРС повідомляє підприємство про проведення такої перевірки.
“Ця процедура триває кілька тижнів. Якщо забруднювачу повідомити через два тижні, що до нього прийдуть на територію і будуть перевіряти, то він встигне підготуватися і буде вживати певних заходів”, – пояснив Семерак.
За його словами, такий стан справ не дозволяє державі здійснювати екологічний нагляд і контролювати екологічну ситуацію на місцях.
Він запевнив, що Мінприроди надалі наполягатиме на відновленні контролюючих функцій Державної екологічної інспекції та розробило відповідну постанову, спрямовану на ослаблення чинного мораторію.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас