СБУ викрила оборудку державного банку майже на 700 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила оборудку державного банку майже на 700 млн грн

Кримінал
1327
У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України (СБУ) під час виконання завдань із захисту критичної інфраструктури в банківській сфері під процесуальним керівництвом прокуратури викрили діяльність групи шахраїв, які підозрюються в розкраданні заставного майна одного з державних банків.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.
Як повідомляється, в рамках розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що державна фінустанова уклала кредитний договір з комерційною структурою з лімітом кредитної лінії на 700 млн гривень.
Відповідно до умов договору в заставу банку було передано майно товариства.
“Під час досудового слідства правоохоронці задокументували, що отримані кредитні кошти були переведені на рахунки офшорних компаній. Заставні активи підприємства протиправно виведені з під державного контролю банку на користь третіх осіб. За висновком профільних експертів державному банку завдано збитків на майже мільярд гривень”, – йдеться в повідомленні.
Слідчими СБУ оголошено про підозру двом фігурантам справи в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України.
В даний час вживаються заходи щодо повернення незаконно відчужених активів підприємства у власність держави.
Триває досудове слідство.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас