День фінансів 1 серпня: методика від НБУ щодо курсу, нові автономери на дорогах, мінімуми на ЄКР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів 1 серпня: методика від НБУ щодо курсу, нові автономери на дорогах, мінімуми на ЄКР

707
Середа, 1 серпня. Останній місяць літа зустрів українців далеко не останніми подіями:
Настав День екологічного боргу. Країни світу в 2018 році вичерпали обсяг відновлюваних ресурсів, який планета може відтворити за рік, вже до 1 серпня – швидше, ніж будь-коли раніше. Таким чином, залишок року світ житиме, споживаючи ці ресурси “в кредит”.
НБУ змінює методику щодо курсу. Відсьогодні офіційний курс гривні до долара НБУ почав розраховувати по-новому. При цьому Нацбанк вирішив видалити зі свого сайту розділ “Оперативний стан міжбанківського валютного ринку України”. Ці дані дозволяли оперативно стежити за ситуацією на міжбанку.
До речі, за підрахунками того ж регулятора гривня в липні девальвувала до долара США за офіційним курсом на 2,2%.
Змінюють підхід до продажу вимог за іпотечними кредитами фізосіб. Як кажуть у ФГВФО, зміни передусім стосуються політики формування та продажу пулів.
Залишки коштів на ЄКР знижуються. Залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку (ЄКР) до початку серпня 2018 року знизилися до рівень січня 2014 року і склали 1,99 млрд грн, скоротившись за місяць на 7,4 млрд грн.
З’являються нові номери авто на дорогах. В Україні почали з’являтися нові серії автомобільних номерних знаків. Наприклад, в Києві існує маловідома серія номерних знаків КА, яка вже активно застосовується. Аналогічні нові серії з’явилися і для інших регіонів України.
Відключають аналогове телебачення. Вимкнені передавачі всіх телеканалів, стосовно яких Нацрада з телебачення ухвалила рішення про анулювання аналогових ліцензій.
Кличко мріє про сміттєпереробний завод. Новий завод з переробки сміття в Києві планується побудувати протягом наступних двох-трьох років. За словами мера, щорічно в Києві накопичується майже 1,2 млн тонн сміття.
«Газпром» виводить іноземні активи. Російська компанія “Газпром” почала виведення іноземних активів, щоб не допустити їх арешту на вимогу НАК “Нафтогаз України” про стягнення виграних у Стокгольмському арбітражі коштів. Про це сказав комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас