В НБУ назвали кроки для подолання молодіжного безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ назвали кроки для подолання молодіжного безробіття

Казна та Політика
1632
Подоланню молодіжного безробіття сприятиме оптимізація роботи центрів зайнятості, вдосконалення освітніх програм для отримання молоддю необхідних для практичної роботи знань і навичок, розширення програм стажування та практики для студентів до отримання диплома.
Про це йдеться в липневому “Інфляційному звіті” НБУ.
“Шляхами подолання молодіжного безробіття можуть бути оптимізація роботи центрів зайнятості, в тому числі через співпрацю з приватним бізнесом, подальше вдосконалення освітніх програм”, – йдеться в документі.
Як уточнили в НБУ, незважаючи на відновлення української економіки після кризи 2014 – 2015 років, рівень безробіття в Україні залишається на високому рівні (9,3% в 2016 році і 9,5% – в 2017-му).
“Тривале безробіття має негативні наслідки як для окремих осіб, так і для економіки в цілому через втрату людського капіталу”, – пояснили в Нацбанку і додали, що найбільше ці проблеми притаманні молодіжному безробіттю.
Зокрема, за даними досліджень, молодь – одна з найбільш уразливих категорій населення на ринку праці. Високий рівень безробіття населення у віці 15 – 24 роки зумовлений тим, що значна частина молодих людей в такому віці не має необхідних професійних навичок, досвіду роботи, що відповідають вимогам роботодавців.
В Україні серед молодих людей у ​​віці 15 – 24 роки переважає частка економічно неактивної молоді (у 2017 році – майже 65,6%), оскільки більшість молодих людей в такому віці вчиться (майже 85% неактивного населення у віці 15 – 24 роки становили учні і студенти).
За даними Держстату, в 2017 році кількість безробітної молоді у віці 15 – 24 роки становила понад 15% всього безробітного населення України і 18,9% економічно активного населення відповідного віку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас