Берлін заблокував виплату Афінам останнього траншу допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлін заблокував виплату Афінам останнього траншу допомоги

Світ
361
Німеччина в четвер, 12 липня, на засіданні Єврогрупи – ради міністрів фінансів 19 країн єврозони – заблокувала виплату останнього траншу допомоги Греції в розмірі 15 млрд євро. Причиною послужило рішення Афін без згоди кредиторів продовжити режим податкових послаблень на п’яти грецьких островах: Лесбосі, ​​Хіосіе, Самосі, Леросі і Косі.
Про це повідомила на своєму сайті грецька щоденна газета Ekathimerini.
За підсумками засідання міністр фінансів Португалії Маріу Сентену, який обіймає посаду глави Єврогрупи, пояснив журналістам: “Дозвіл на виплату останнього траншу в розмірі 15 млрд було ратифіковано 18 країнами”.
“Остаточне рішення з приводу формального завершення розгляду передумов і схвалення виплат може бути прийнято після виконання всіх національних процедур. Очікую, що це станеться на початку серпня”, – підкреслив Сентену.
Як уточнює агентство dpa, Афіни обіцяли підвищити ПДВ на островах до стандартного рівня в 24 відсотки. Пізніше вони, однак, переглянули це рішення, залишивши ставку на рівні в 17 відсотків мінімум до кінця 2018 року. Причиною Греція назвала підвищене навантаження на ці острови через біженців, які прибувають в регіон.
Як зазначає грецька влада, з цієї причини в місцевому бюджеті утворився дефіцит у 28 млн євро, який сподівалися заповнити за рахунок зниженої податкової ставки.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас