Apple знайшла захист від злому за допомогою USB-аксесуарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple знайшла захист від злому за допомогою USB-аксесуарів

Технології&Авто
347
Минулого тижня компанія Apple випустила iOS 11.4.1, в якій з’явилася нова функція, яка блокує інструменти для підбору пароля, такі як GrayKey.
Функція під назвою «Режим обмеження USB» (USB Restricted Mode) робить iPhone недоступним для будь-якого стороннього програмного забезпечення після того, як екран пристрою перебуває в заблокованому стані протягом однієї години.
Дослідники кібербезпеки з компанії ElcomSoft виявили лазівку, яка скидає таймер при підключенні деяких USB-аксесуарів до порту Lightning в iPhone, незалежно від того, чи підключався пристрій до даних аксесуарів у минулому.
«Ми виявили, що iOS скидає таймер «Режиму обмеження USB», навіть якщо iPhone підключений до ненадійного USB-аксесуару, який ніколи не був пов’язаний з iPhone раніше. Іншими словами, як тільки поліцейський отримає доступ до iPhone, йому необхідно негайно підключити пристрій до сумісного USB-аксесуара, щоб запобігти блокуванню через «Режим обмеження USB» протягом однієї години. Важливо відзначити, що це працює тільки в тому випадку, якщо iPhone ще не увійшов в «Режим обмеження USB», – зазначили фахівці.
За словами дослідників, для обходу захисту можна використовувати власний адаптер Apple Lightning to USB 3.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас