Європейському Союзу не потрібен "Північний потік-2" - прем'єр Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейському Союзу не потрібен "Північний потік-2" - прем'єр Польщі

Енергетика
297
Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький наполягає, що Європейському Союзу не потрібен газопровід “Північний потік-2”, який дає Росії сильний інструмент впливу не тільки на європейську економіку, але й на європейську політику.
Про це він заявив під час дебатів у Європейському парламенті в Страсбурзі/
Моравецький наголосив, що однією зі стратегічних цілей Євросоюзу є енергетична трансформація, яка вимагає поєднання конкурентоздатності з геополітичним реалізмом.
“Шлях, обраний Європейським Союзом, який веде до низьковуглецевої економіки, а колись, можливо, і до нульвуглецевої, це безперечно правильний шлях. Це шлях до чистого довкілля і кращого стану здоров’я наших громадян”, – наголосив Моравецький.
Моравецький переконує, що “усі наші зусилля в Центральній Європі може перекреслити “Північний потік-2”, котрий, слід чітко це сказати, є не економічним, а політичним проектом”.
На переконання польського прем’єра, “Європейському Союзу не потрібен “Північний потік-2”, котрий тільки збільшить ризик дестабілізації Центральної Європи і дасть Росії сильні знаряддя тиску не тільки на європейську економіку, але й на європейську політику”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас