"Північний потік-2": одна з країн ЄС раптово підіграла Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північний потік-2": одна з країн ЄС раптово підіграла Україні

Енергетика
2322
Станом на червень 2018 року Данія залишається єдиною країною, яка досі не видала дозвіл на будівництво газопроводу “Північний потік 2”.
Як повідомляє Lenta.ru з посиланням на джерела в російських дипколах, в Росії не виключають, що Данія навмисно затягує з видачею дозволу на будівництво газопроводу, діючи під тиском США.
Однак, Копенгаген побоюється зіпсувати відносини з Берліном, який виступає за будівництво газопроводу.
На даний момент Данія розглядає і аналізує запит від будівельників “Північного потоку-2” з точки зору законодавства. Про це повідомили в міністерстві клімату, енергетики та природних ресурсів королівства.
Нагадуємо, що компанія Nord Stream 2 AG направила заявку датській стороні в квітні 2017 року. Термін розгляду заявки, згідно з нормативними документами, не повинен перевищувати чотири місяці.
У листопаді 2017 року Данія прийняла закон, за яким питання доцільності прокладки трубопроводів через територіальні води країни буде вирішувати міністерство закордонних справ королівства. Газопровід “Північний потік-2” зачіпає виняткову економічну зону королівства і його територіальні води.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас