НБУ повідомив, що через плутанину з рахунками українці не можуть купити-продати нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ повідомив, що через плутанину з рахунками українці не можуть купити-продати нерухомість

Нерухомість
3221
Нацбанк вимагає від підопічних активніше відкривати клієнтам рахунки умовного зберігання (ескроу). У телеграмі №57-0009 / 35264 НБУ повідомив про численні скарги людей, у яких виникають проблеми з купівлею/продажем нерухомості, операції з якими підлягають нотаріальному оформленню. Оскільки юристи відмовляються відкривати депозити нотаріуса і проводити за їх допомогою операції для клієнтів.
Чиновники впевнені, що гідною заміною депозитам нотаріуса, які так і не стали популярнмии при оформленні угод з нерухомістю, можуть стати горезвісні рахунки ескроу.
«За рахунок умовного зберігання (ескроу) виконуються виключно операції з зарахуванням банком отриманих від власника рахунку та/або від третіх осіб грошових коштів, які при появі обставин, визначених договором рахунку умовного зберігання, призначені для перерахування бенефіціару, а також для операцій по перерахуванню таких коштів бенефіціару або поверненню їх власнику рахунку відповідно до умов рахунку умовного зберігання», – йдеться в вищевказаній телеграмі.
У ній НБУ двічі підкреслив, що ескроу рахунки дозволяють проводити операції з купівлі-продажу нерухомості. І в кінці наполіг на тому, щоб банки передали їх роз’яснення в свої підрозділи на місця для практичного застосування.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас