Intel створив чіп, який видно тільки під електронним мікроскопом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel створив чіп, який видно тільки під електронним мікроскопом

Технології&Авто
704
На фабриці Intel D1D Fab в Орегоні створили новий мініатюрний працюючий квантовий чіп.
Для створення новинки використовувалися майже такі ж технології, що й при виробництві звичайних кремнієвих процесорів, пише Next Big Future.
Квантовий чіп від Intel зовсім маленький, і його видно лише під електронним мікроскопом. Його розмір становить близько 50 нанометрів і, згідно із заявою інженерів компанії, на матеріалі товщиною з людську волосину можна буде розмістити до 1500 кубітів. Для роботи мікросхеми необхідна температура, близька до абсолютного нуля.
На даний момент саме це і є основним недоліком квантової обчислювальної системи, подолання якого може стати новим етапом розвитку технологій.
За запевненням творців, новий чіп від Intel може бути значно збільшений. Майбутні квантові комп’ютери будуть мати мільйони кубітів – і будуть набагато більш потужними, ніж сьогоднішні швидкі суперкомп’ютери.
За словами технічного керівника Intel Джима Кларка, щотижня компанія випускає близько п’яти 300-мм пластин з процесорами на спінових кубітах. Це здається мізерною кількістю, але в перерахунку на кубіти ніхто в світі поки що не зрівнявся з Intel.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас