"Ощадбанк" ще має шанс стягнути борг з власника "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ощадбанк" ще має шанс стягнути борг з власника "Укртелекому"

Фондовий ринок
436
Державний Ощадбанк готує касаційну скаргу до Верховного Суду на рішення судів попередніх інстанцій про відмову в задоволенні позову про стягнення 1,1 мільярда гривень заборгованості з ТОВЕСУ” шляхом звернення стягнення на 92,8% акцій “Укртелекому”.
Про це повідомили Економічній правді в прес-службі “Ощадбанку”.
Як повідомлялося, київський апеляційний господарський суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу “Ощадбанку” і залишив без змін рішення Господарського суду, яким банку також було відмовлено в задоволенні позову до компанії ЕСУ про стягнення 1,1 мільярда гривень заборгованості шляхом звернення стягнення на 92,8% акцій “Укртелекому”.
Свої позовні вимоги Ощадбанк обгрунтовував тим, що Укртелеком не виконав зобов’язання за договором купівлі-продажу цінних паперів і не викупив у Ощадбанку облігації ЕСУ на 1 млрд грн (було допущено дефолт).
Як прокоментували у прес-службі “Ощадбанку”, Господарський суд Києва виніс рішення від 2 серпня і 14 вересня 2017 року про стягнення з компанії “ЕСУ” на користь банку більш як 960 млн грн і майже 850 млн грн, відповідно, заборгованості за номіналом облігацій і купонним доходом, однак по обох рішеннях суду було застосовано відтермінування з виконання рішень терміном на 1 рік.
Згодом, як пояснили в банку, Верховний Суд постановами від 15 березня і 2 травня 2018 року скасував відтермінування виконання рішень, у зв’язку з чим “Ощадбанк” отримав право на примусове стягнення з компанії “ЕСУ” заборгованості.
“Що стосується позовних вимог “Ощадбанку” про стягнення 1,1 мільярда гривень заборгованості з ТОВЕСУ” шляхом звернення стягнення на 92,8% акцій “Укртелекому”, то банк готує касаційну скаргу до Верховного Суду на рішення судів попередніх інстанцій про відмову в задоволенні позову”, – йдеться в коментарі.

Довідка Finance.ua

  • Ще в 2015 році Укртелеком взяв на себе зобов’язання викупити у двох держбанків (Ощаду і Укрексімбанку) облігацій своєї материнської компанії ЕСУ (дочка СКМ) на суму 2 млрд гривень.
  • Але телеком-оператору так і не вдалося продати свій мобільний актив – Трімоб, тому у компанії не було грошей на покриття облігацій. Терміни виплати боргу закінчилися ще в середині березня.
Відзначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, Ощадбанк визнано найбільш технологічним фінустановою України
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас