День фінансів, 12 червня: зміни правил переказу валюти, зарплатний показник від Порошенка і 36 тис. євро в сповідальні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 червня: зміни правил переказу валюти, зарплатний показник від Порошенка і 36 тис. євро в сповідальні

901
Вівторок, 12 червня: Який зарплатний показник пропонує Президент і чому 37% українців не мають банківських рахунків:
Порошенко запропонував ввести новий “зарплатний” показник. Президент повідомив, що в Україні можна було б вираховувати показники і середньої, і медіанної заробітної плати в Україні, як це робиться в Європейському Союзі.
Україна втрачає позиції в світовому рейтингу рівня життя. За рік вона опустилася на п’ять сходинок в індексі процвітання і зараз посідає 112 місце з 119 країн.
У Нацбанку повідомили, чому 37% українців не мають банківських рахунків. Близько половини респондентів зазначають, що не мають довіри до банківської системи або в сім’ї вже у когось із членів сім’ї є такий рахунок.
НБУ змінив правила міжнародних переказів. Зміни внесені до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.
Частка “поганих” боргів п’ятірки найбільших бізнес-груп України досягає 82%. Найбільші бізнес-групи України дуже погано обслуговують свої кредити, констатує Національний банк України, не уточнюючи назви бізнес-груп. Дані наведено без урахування групи Приват.
Не обійшлося сьогодні без курйозів:
У сповідальні римського храму знайшли 36 тисяч євро. Таємничий “подарунок з’явився в приході Санта Марія делла Форначі неподалік від Ватикану. Поліцію викликав священик, стурбований «підозрілими речами» в сповідальні.
Гіперінфляція у Венесуелі досягла 24571%. У травні цього року рівень інфляції у Венесуелі перевищив 24500% в річному численні, а ціни щодня зростали на 2,4%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас