Нелегальний алкоголь забирає з бюджету ЄС 2,7 млрд євро на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нелегальний алкоголь забирає з бюджету ЄС 2,7 млрд євро на рік

Світ
315
Контрафактний алкоголь позбавляє бюджет Європейського Союзу 2,7 млрд євро щорічно.
Про це свідчать результати нового дослідження Управління інтелектуальної власності Європейського союзу (EUIPO), передає News Food Magazine.
“Тільки у Великобританії шахрайство в цьому секторі оцінюється в 218 млн фунтів стерлінгів (249 млн євро – ред.) збитків”, – йдеться в повідомленні.
У цілому країни ЄС щорічно втрачають близько 60 млрд євро через процвітання нелегальної торгівлі різними товарами і продуктами, у тому числі нелегальним алкоголем.
Зокрема, в ЄС поширена торгівля контрафактною косметикою, одягом, взуттям та аксесуарами, спортивними товарами, іграшками, ювелірними виробами та годинниками, сумками, аудіозаписами, фармпрепаратами, смартфонами, акумуляторами і шинами і навіть пестицидами.
Україна, за даними ЄС, стала лідером з виробництва нелегальної алкогольної продукції. Наш тіньовий ринок спиртного досягає 60% і виводить з бюджетів близько 360 млн євро, підкреслили в Європарламенті.
В ЄС навіть заявили про наміри самостійно боротися з українським контрафактом, шляхом формування відкритих списків нелегальних виробників.
Таку ініціативу європейців вже підтримали вітчизняні офіційні виробники алкоголю.
“Вважаю, що це може мати позитивний ефект. Однак, крім створення такого списку, важливо привести акцизну політику нашої держави у сфері алкоголю до економічно обгрунтованих ставок”, – зазначила з цього приводу Глава ради директорів Beverage Trading Company Ольга Івушкіна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас