Рада ЄС ввела нові правила щодо боротьби з відмиванням грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС ввела нові правила щодо боротьби з відмиванням грошей

Світ
509
Рада ЄС на рівні послів підтвердила домовленість болгарського головування та Європарламенту щодо нових правил застосування кримінального права для боротьби з відмиванням грошей.
Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.
“Нова директива спрямована на перешкоджання і блокування доступу злочинців до фінансових ресурсів, у тому числі до тих, які використовуються для терористичної діяльності”, – йдеться у повідомленні.
У Раді ЄС також перелічили основні цілі нової директиви: ввести мінімальні правила щодо визначення злочинів і відповідних покарань у сфері відмивання капіталів, усунути перешкоди судовому і поліцейському транскордонному співробітництву в розслідуванні відмивання грошей, узгодити правила ЄС з міжнародними зобов’язаннями, зокрема, Конвенцією Ради Європи про відмивання, виявлення, вилучення, конфіскації доходів від злочинної діяльності та фінансування тероризму (Варшавської конвенції).
Нові правила передбачають за відмивання грошей максимальний тюремний термін 4 роки, йдеться в повідомленні Ради ЄС. Крім того, на порушників можуть бути накладені додаткові санкції.
Як зазначається, текст нових правил ще має пройти лінгвістичну експертизу, а потім буде формально ухвалений Радою ЄС і Європарламентом. У країн-членів буде 24 місяці для того щоб внести зміни до національного законодавства.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас