Яка гарантована сума відшкодування депозитів влаштує українців (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яка гарантована сума відшкодування депозитів влаштує українців (опитування)

Кредит&Депозит
2533
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) за результатами опитування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) констатує, що українці виступають за підвищення гарантованої суми відшкодування вкладів до 1 млн гривень.
Про це свідчать результати опитування про ознайомленість споживачів фінансових послуг в Україні з системою гарантування вкладів, проведеного проектом USAID.
“Гарантована сума в 400 тис. гривень влаштувала б 60% всіх респондентів, в 800 тис. гривень – 75%, а 1 млн гривень – 86% опитаних”, – свідчать результати опитування.
Крім того, опитування показало, що тільки 47% респондентів задоволені поточним рівнем граничної суми відшкодування за вкладами.
Майже половина опитаних – 49% – знали, що гранична сума відшкодування становить 200 тис. гривень.
Варто сказати, в грудні 2017 року рада Національного банку рекомендувала Кабміну і правлінню НБУ підвищити гарантовану суму відшкодування вкладникам з 200 до 500 тис. гривень.
У квітні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заявив, що допускає підвищення гарантованої суми відшкодування вкладів з 200 до 600-800 тис. гривень в 2019 році.
Востаннє Фонд гарантуванняя вкладів підвищив розмір компенсації вкладникам банків, що ліквідуються, з 150 тис. гривень до 200 тис. влітку 2012 року.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, кращим ощадним вкладом в Україні визнаний «Терміновий в національній валюті» від Приватбанку.
Якщо ви хочете порівняти найвигідніші ставки і пропозиції ринку, рекомендуємо скористатися сервісом від Finance.ua.
Більше того, завдяки програмі «Бонус до депозиту» від Finance.ua вас чекає вагоме підвищення процентної ставки.
Замовити «Бонус до депозиту» легко. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.ua, вибирайте зручну для Вас пропозицію від банків у гривні, доларі або євро. Оформляйте заявку на сайті. От і все! Ви вже заробляєте більше на своєму депозиті з Finance.ua!
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас