Привабливі депозити травня: де можна формити віддалено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Привабливі депозити травня: де можна формити віддалено

Кредит&Депозит
2193
Привабливі депозити травня: де можна формити віддалено
Привабливі депозити травня: де можна формити віддалено
Українці усе частіше обирають гривневі вкладення. Це пов’язано з тим, що тримати кошти у національній валюті доволі вигідно.
Найчастіше українці відкладають на гривневий депозит від 100 до 200 тисяч гривень. Частка цих вкладень становить 40% від загальної кількості.
Чергове зниження Національним банком облікової ставки до 13,5% річних 25 квітня, а також зниження відсоткової ставки за тримісячними депозитними сертифікатами до 16,5% річних стимулювало банки прискорити процес зниження вісоткових ставок за депозитами для фізичних осіб.
Водночас, деякі банки, навпаки, підвищили відсоткові ставки за окремими позиціями своєї депозитної лінійки, маючи намір переманити клієнтів у конкурентів.
Максимальні відсоткові ставки на 3 та 6 місяців збереглися на рівні 17,5% та 16,5% відповідно, а ось максимальна відсоткова ставка на 12 місяців опустилася з 17 на 16,6% річних внаслідок зниження ставок банком Глобус.
Найжорстокіша конкуренція змушує банки вирівнювати відсоткові ставки з аналогічними ставками конкурентів.
Третій місяць поспіль бачимо кілька схожих пропозицій від різних банків з однією і тією ж відсотковою ставкою 15,5% річних: 1 депозит терміном на 3 місяці, 6 депозит терміном на 6 місяців і 3 депозит терміном на 12 місяців. Однак у квітні пропозицій відкрити депозит із процентною ставкою 15,5% поменшало, ніж у березні: частина банків знизила ставки.
Практично всі банки (виняток становлять банки Український капітал, Український банк реконструкції та розвитку та Асвіо Банк), прямуючи в ногу з часом, пропонують можливість оформити депозити онлайн. При цьому Комінбанк дає +0,50% річних, а Кристалбанк +0,25% річних до процентної ставки у разі оформлення депозиту не у відділенні, а через інтернет-банк (це знайшло відображення у таблиці).
У травні до них додався Радабанк, який за відкриття депозиту через інтернет-банк дає +1% річних (у табличці ставки вказані вже з цією надбавкою).
Можливість поповнення депозиту пропонують лише п’ять банків:
Водночас лише у чотирьох з них можна оформити такий депозит віддалено, без відвідин відділення. У лютневому огляді нижню планку процентної ставки для депозитів на 3,6 та 12 місяців ми вперше встановили на рівні 15,50% річних.
У травні ми залишили її, тим більше, що це найпопулярніша відсоткова ставка. На жаль, у травневий огляд не увійшов Юнекс Банк, адже його відсоткові ставки нижчі.
Читайте більше в новій статті:

👛Найбільш привабливі депозити травня 2024 року

Раніше голова Національного банку України Андрій Пишний заявляв, що строкові депозити в українських банках зросли майже на третину. 97% цього приросту — це депозити строком понад 3 місяці. Це водночас і ресурс, який українські банки можуть і повинні використати для того, щоб розвивати кредитування. І ця тема зараз в особливому фокусі НБУ і нашої взаємодії та комунікації з Мінекономіки та Кабміном.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 1 квітня 2024 року загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. фізичних осіб-підприємців) у банках України склала 1 228,4 млрд грн, що на 20,3 млрд грн більше показника попереднього місяця. Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
У якій валюті тримають кошти на рахунках:
  • вклади у національній валюті - 789,1 млрд грн;
  • вклади в іноземній валюті - 439,3 млрд грн.
  • Частка ФОП у структурі вкладників станом на 1 квітня 2024 року становила 3,3%, а сума їх вкладів склала 140,5 млрд грн (11,4% від загальної суми вкладів).

Вигравайте призи разом з «Бонусом до депозиту"🎁

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас