"Помітили асинхронність": в НБУ пояснили, як підвищення облікової ставки позначилося на депозитах і кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Помітили асинхронність": в НБУ пояснили, як підвищення облікової ставки позначилося на депозитах і кредитах

Кредит&Депозит
1428
Рішення Національного банку України про підвищення облікової ставки позначилося на банківських ставках у різних сегментах по-різному.
“Продовжує стовідсотково реагувати міжбанківський ринок короткострокових процентних ставок. Досить активно змінюються під впливом монетарної політики і ставки по короткострокових депозитах і кредитах”, – заявив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб в інтерв’ю “РБК-Україна”.
За його словами, короткострокові депозити – це насамперед депозити юридичних осіб, а депозити фізосіб реагують із запізненням.
“Ми помітили цю асинхронність, коли ми знижували облікову ставку в першій половині минулого року. Тоді, всупереч нашій політиці, ставки по вкладах населення зростали або залишалися на тому ж рівні. І тільки через деякий час, ближче до кінця року, і ці ставки почали знижуватися. Зараз ми бачимо, що депозитні ставки для фізосіб припинили зниження, і деякі банки почали їх підвищувати”, – повідомив Сологуб.
Заступник голови НБУ зазначив, що на підвищення облікової ставки також відреагував і ринок держоблігацій.
“Ставки при первинному розміщенні та на вторинному ринку зросли”, – резюмував Сологуб.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, кращим ощадним вкладом в Україні визнаний «Терміновий в національній валюті» від Приватбанку.
Якщо ви хочете порівняти найвигідніші ставки і пропозиції ринку, рекомендуємо скористатися сервісом від Finance.ua. Більше того, завдяки програмі «Бонус до депозиту» від Finance.ua вас чекає вагоме підвищення процентної ставки.
Замовити «Бонус до депозиту» легко. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.ua, вибирайте зручну для Вас пропозицію від банків у гривні, доларі або євро. Оформляйте заявку на сайті. От і все! Ви вже заробляєте більше на своєму депозиті з Finance.ua!
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас