На банківському ринку України недостатньо конкуренції - Світек (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На банківському ринку України недостатньо конкуренції - Світек (відео)

Кредит&Депозит
607
Щоб українські банки розвивалися, необхідна достойна конкуренція.
Про це в ефірі передачі «Фінансовий тиждень» розповів Іван Світек, генеральний менеджер Альфа Груп в Україні.
За словами Світека, важливо, щоб в Україні створювалися нові банки. Нагору піднімалися більш динамічні й технологічні гравці. Зараз же в Україні все досить зарегульовано і дорого, тому пробитися і «знайти своє місце під сонцем» новим банкам дуже складно.
«Сьогодні немає нових гравців, і немає нових інвестицій, ринок малопривабливий. Якщо дивитися в розрізі часу, то той долар, який інвестували в українську банківську систему років 15-20 тому, сьогодні коштує 15-20 центів, – каже Світек. – На жаль, сьогодні українська банківська система – одна з найгірших інвестицій, яку ви могли зробити років 15-20 тому».
З іншого боку, генеральний менеджер Альфа Груп в Україні вірить, що зараз може бути саме той момент, коли може все змінитися.
«Але при цьому повинні бути передумови від держави і влади. Потрібні економічні реформи. Ті ж реформи, які свого часу пройшли Польща, Угорщина, Чехія на початку 90-х», – резюмує він.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, кращою кредитною карткою для масового сегменту визнано картку «Максимум» від Альфа-Банку з безкоштовним обслуговуванням, кешбеком до 5%, і 0% розстрочення при оплаті покупок карткою по всьому світу.
У нашому спеціальному сервісі можна дізнатися докладніше про картку і при бажанні замовити її всього за кілька кліків.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас